waarom gaat Survivalrun 2020 niet door

Beste vrijwilligers, Deelnemers, dorpsgenoten, sponsoren, landeigenaren en andere betrokkenen bij de Survivalrun Boerakker,

Onzekere tijden met duidelijke regels brengen moeilijke beslissingen met zich mee.
We kunnen niet in de toekomst kijken, maar de Covid-19 regels gelden in elk geval tot 1 september 2020. Wij als organisatie verwachten dan ook niet dat de regels na die datum enorm zullen gaan versoepelen. De 1,5m regel zal dan waarschijnlijk nog blijven gelden en dat is nou juist de regel die de grootste praktische problemen met zich meebrengt.

Denk daarbij aan de omstandigheden in kleed- en doucheruimtes, aan de toeschouwers, die in grote aantallen komen kijken en ook allemaal afstand van elkaar en van de deelnemers moeten houden. De vrijwilligers, mensen in Oomkegast en in De Fakkel. De afstanden tussen deelnemers bij de start en verderop in het parcours.
Als organisatie worden we verantwoordelijk gesteld dat de regels worden nageleefd. Ook willen we geen risico lopen dat ons evenement oorzaak is van uitbreiding van eventuele besmettingen.

Daarom hebben wij besloten om de run van 10 oktober 2020 NIET door te laten gaan.

Dit besluit viel ons heel zwaar en we hebben er bewust voor gekozen om dit besluit reeds in een vroeg stadium te nemen.
Want een wedstrijd organiseren vergt veel tijd en energie.
Het échte werk staat nog te beginnen; vrijwilligers regelen, sponsoren benaderen, draaiboeken maken, landeigenaren om toestemming vragen en de hindernissen in detail uitwerken.

Hopelijk hebben jullie allen begrip voor dit besluit, want de gezondheid en veiligheid staan voorop.

Wel hopen we op 10 oktober ons jubileumboek te gaan uitbrengen. Houdt onze site en Facebook in de gaten voor dit gebeuren.

Blijf gezond en hopelijk zien we jullie op 9 oktober 2021 (ovb) weer voor een mooie survivalrun in Boerakker.

Met vriendelijke groet, Survivalteam Boerakker

Pagina delen:
Meedoen in 2019? inschrijving is gesloten! Inschrijvingen bekijken